Vevőkövetelés biztosítás / Hitelbiztosítás

Magyarországon a folyamatosan növekvő cég felszámolások, nem fizetések miatt egyre fontosabb a vevők kockázatának folyamatos ellenőrzése, mivel a behajthatatlan kintlévőségek nem csak a vállalat likviditását és eredményes gazdálkodását veszélyeztethetik, de gyakran komoly pénzügyi nehézségeket is kiválthatnak. Erre kínál átfogó megoldást a követelés biztosítás, amely minimalizálja a vállalkozás kockázatát, mikor a nyereség- vagy forgalomorientált üzleti filozófia nehéz döntését kell meghoznia.

A hitelbiztosítás célja a belföldi és export áruszállításból vagy szolgáltatás nyújtásából (nyitva szállítás) adódó kereskedelmi kockázatok csökkentése, a vevő fizetésképtelenségéből vagy késedelmes fizetéséből eredő veszteségek fedezése, az egyedi termékek gyártási kockázatának minimalizálása és a vevők hitelképességének folyamatos vizsgálata és ellenőrzése.

A hitelbiztosítás segítségével ügyfeleink biztosíthatják pénzügyi veszteségük kockázatát, a hitelbiztosítási szerződés ugyanis védelmet nyújt a követelések kifizetetlensége esetére, amelyek az adós fizetésképtelenségéből, csődjéből, a határidőre fizetés hajlandóságának hiányából, vagy akár egy előre nem látható esemény bekövetkezéséből adódnak.

Hitelbiztosítás a vállalkozás jellegétől függetlenül a gazdaság minden szektorában elérhető azon cégek számára, amelyek halasztott fizetéssel értékesítik termékeiket, és szeretnék megvédeni magukat a nemfizetés kockázata ellen. A hitelszerződés rugalmasan az ügyfél igényeihez alakítható, köthető az ügyfél teljes vevőkörére vonatkozóan, vagy csak azokra a partnerekre, akiket az ügyfél szeretne a rendelkezésére álló információk alapján külön biztosítani. A hitelbiztosítás egy összetett szolgáltatás, mely magába foglalja az adós cégek kockázatelemzését, a követelések behajtását és természetesen a biztosítási esemény bekövetkezte esetén, a kártérítést.

A hitelbiztosítást nyújtó társaságok biztosítják az ügyfelek kereskedelmi tevékenységének védelmét, ezen kívül értékes információkat nyújtanak az ügyfél vevőinek állapotáról, külföldi vevő esetén az adott országra jellemző kereskedelmi kockázatokról. A hitelbiztosítási szerződés mellett a hitelbiztosítók meghatározzák a fedezet mértékét, amelyet az adott biztosítótársaság vállalni tud az ügyfél egy-egy vevője tekintetében, a vevő pénzügyi helyzetének, jövedelmezőségének, likviditásának, méretének, fizetési szokásainak elemzése alapján illetve az alapján, milyen szektorban tevékenykedik.

Kérjen ajánlatot most, ide kattintva!