Kulcsember biztosítások

Egy vállalat sikeres működésének szempontjából a vezetők megfelelő motiválása kulcskérdés lehet.
A Kulcsember programmal középtávon lehetséges a juttatások körében megoldást nyújtani a tulajdonosi kör, és a vezetők számára komoly összegű javadalmazások költséghatékony és versenyképes elhelyezésével. Ez a speciális termék ötvözi a rendszeres jutalmazás lehetőségét versenyképes befektetési lehetőségekkel, kockázati biztosítási védelemmel, alacsony költségszerkezettel és adózásbeli előnyökkel. A Kulcsember programok mögött befektetési egységekhez kötött (unit linked típusú) rendszeres díjfizetésű teljes életre szóló (whole life) életbiztosítás áll.
Előnyök
A Kulcsember program előnye, hogy az adott kis- és középvállalkozás működésének fenntartásában

  • a társaság kulcsfontosságú szerepet játszó vezetőire, illetve alkalmazottaira egyaránt megköthető,
  • a kulcsemberek tartósan vagy rövidtávon megváltozott munkaképessége miatt a vállalatnál keletkező veszteségek – a rájuk, mint biztosítottakra kötött élet- és baleset-biztosítással – jelentős mértékben csökkenthetők.
  • a Kulcsember programban több eszközalap áll rendelkezésre, melyek különböző kockázati szinteket képviselnek, melyek aránya a szerződés tartama alatt változtatható
  • A biztosító részéről magánszemély részére történő haláleseti kifizetés szolgáltatási összege a vonatkozó jogszabályok értelmében örökösödési illetékmentes kifizetés az összeg nagyságától és a kedvezményezett személyétől függetlenül.
  • A biztosítási díj munkáltató (kifizető) általi megfizetésekor a munkavállalónak jövedelme nem keletkezik, tehát nem kell sem személyi jövedelemadót, sem tb-járulékot fizetni.
  • A munkáltató (kifizető) által a magánszemély javára kötött teljes életre szóló kockázati (halál esetére szóló) életbiztosítás rendszeres díja a díjfizetés évében teljes egészében költségként elszámolható, így a befizetett rendszeres díj a díjfizetés évében csökkenti a munkáltató (kifizető) tárgyévi adózás előtti eredményét.

2018. január 1-től változnak a Kulcsember program biztosítások költségelszámolási szabályai. Kérjük, hogy a részletekről tájékozódjon tanácsadójánál!

AJÁNLATKÉRÉS / ÉRDEKLŐDÉS